Sporten in China

China wordt steeds welvarender. Dit houdt ook in dat er steeds meer tijd is voor de ‘leuke dingen in het leven‘. Waar sport 20 à 30 jaar geleden alleen gebruikt werd om de spierballen te tonen aan het westen, wordt er nu ook veel recreatief gesport. Dat is ook wel nodig, want Chinezen kampen met steeds meer overgewicht, maar dat even terzijde. Door de toegenomen interesse voor sporten, worden er ook meer en meer sportwedstrijden bezocht. Niet alleen van populaire sporten zoals voetbal en tennis, maar ook voor andere sporten zoals rugby en motorsporten. De sfeer tijdens zulke sporten is heel erg aanstekelijk. Gemoedelijk zou ik het noemen. Ik ben vorige maand in China geweest en heb een aantal sportwedstrijden bezocht in Hong Kong en Beijing. Voor het reizen tussen de beide landen heb ik wel een double-entry visum voor China nodig gehad, maar als je dat van tevoren regelt is dat geen enkel probleem.

Vriendelijke Chinezen

Waar in Amerika vaak een hele fanatieke sfeer hangt bij sportwedstrijden en Europa soms een agressieve sfeer, hangt er bij de sportwedstrijden in China juist een heel gemoedelijke sfeer. Er wordt de sporters veel gegund en iedereen wordt aangemoedigd om het best uit hem of haar zelf te halen. Dit biedt het perfecte podium voor veel sporters. Deze sfeer was er ook tijdens de spelen in Peking, maar de laatste jaren is dit alleen maar verder ontwikkeld. Sportstadions zijn groter geworden en meer en meer mensen doen zelf aan sport in China.

Ook voor sportliefhebbers wordt China dus een land om een keer op bezoek te gaan. Proef de sfeer en de spanning in een ander continent en laat je leiden door de emotie in het spel van wat voor sport dan ook!

Volgende tripje voor mij? Een voetbal trip naar Italië. Blijf deze website in de gaten houden, ik hou je op de hoogte!

 

Leave a Reply