Hoe voorkomt u lekkages en waterschade aan uw pand?

Lekdorpels, muurafdekprofielen en waterslagen zijn geen overbodige luxe in Nederland.

Deze onderdelen zijn er om ervoor te zorgen dat er geen regenwater vanuit uw raam in het metselwerk van uw pand terecht komt. Aangezien het in ons land veel regent is het zeker mogelijk dat er zonder deze onderdelen vocht tussen uw muren ontstaat. Dit is niet makkelijk te verwijderen en brengt ook nog eens veel nare gevolgen met zich mee, zoals lekkages en lekstrepen. Dit soort schade verwijderen kost veel tijd en geld. Tevens kunt u dit makkelijk voorkomen door uw pand te voorzien van lekdorpels en muurafdekprofielen.

Wat voor soort lekdorpels zijn er?

Lekdorpels komen in veel verschillende soorten en maten. Er wordt veel gekozen voor betonnen lekdorpels vanwege de gunstige prijzen. Maar u kunt er ook voor kiezen om lekdorpels te kopen van natuursteen. Lekdorpels gemaakt van natuursteen zien er fantastisch uit maar zijn een stuk duurder. Wilt u lekdorpels met een gunstige prijs en dat het ook nog eens geschikt is voor maatwerk? Kies dan voor aluminium lekdorpels. Omdat aluminium van naturen een goede weerstand heeft tegen corrosie en een licht en sterk metaal is, is het een ideale keuze om het water buiten uw huis te houden. Naast de esthetische functie van aluminium lekdorpels scheelt het ook nog eens veel in het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn muurafdekprofielen?

Muurafdekprofielen zijn ervoor om uw metselwerk tegen onder andere sneeuw, regen en vorst te beschermen. Deze afdekprofielen zijn leverbaar in veel verschillende soorten. Deze muurafdekprofielen kunnen zelfs gemaakt worden met een rond aanzicht. Ideaal voor aan een balkon. Als u kiest voor een aluminium muurafdekprofiel kunt u veel mooie varianten bedenken, aangezien aluminium een makkelijk bewerkbaar staal is. Het aluminium muurafdekprofiel wordt bevestigd aan de bovenkant van de dakafwerking van het pand met speciale klembeugels. Deze klembeugels worden voorzien van neopreenrubber dat buiten een waterwerende functie ook nog eens een dempende functie heeft bij uitzetting en krimp van uw aluminium muurafdekprofiel.

Koop uw aluminium muurafdekprofielen en aluminium lekdorpels bij een dakgroothandel!

Bij een dakgroothandel kunt u terecht voor al uw benodigdheden voor uw dak- en geveloplossingen. Zij kunnen de gewenste afdekprofielen en lekdorpels bij uw thuis. Bent u toch niet zeker welk soort muurafdekprofiel of lekdorpel het beste bij uw pand past? Geen probleem! Ga dan langs bij een dakgroothandel bij u in de buurt. Hier staat een groot team van specialisten voor u klaar om u te informeren over alle mogelijkheden. Ook hebben zij een groot assortiment op locatie liggen. Op deze manier kunt u met eigen ogen zien welk soort muurafdekprofiel of lekdorpel het beste bij uw pand past.

Leave a Reply