Hoe verjaag ik mollen uit m’n tuin

Niets is vervelender als ongedierte in je tuin, je kunt een ongedierte bestrijding inhuren maar er zijn ook zat middelen om de mollen uit uw tuin te verjagen. Met deze volgende tips heeft u gegarandeerd een mol vrije tuin.

 

Mollenklem
Om een beter resultaat te krijgen met een mollen klem moet u het volgende doen. De molshoop moet eerst worden opgeruimd. Probeer nu een opening te vinden van een molsgang. De klem stopt u in de gang, de klem houd u dichtgesloten. Knijp de spanarmen naar elkaar toe, beweeg de klem beetje zodat de klem goed vast staat in de grond. Bedek de gang weer met aarde en schuif de vergrendeling op de klem.

 

Mollen wegjagen met lege flessen
Deze tip is heel budget vriendelijk, u kunt gewoon uw lege flessen gebruiken om de mollen weg te jagen. Je moet uw fles voor de helft in de grond stekken en de boden uit de fles halen. Molen kunnen niet goed tegen hoge tonen of irritante geluiden.

 

Geurmiddelen
Bij tuincentrums zijn er ook geurmiddelen te koop die mollen afschrikken. Bij het zien van eerste molshoop moet u de geurmiddel in de gang verspreiden. Als er al meerdere hopen zichtbaar zijn neemt het effect af. De geur verspreid zich door de gangen en wordt dunner naarmate hoeveel gangen er zijn.

Leave a Reply