Elke autobezitter moet zijn auto verzekeren

Wettelijk gezien moet elke autobezitter zijn auto minimaal WA verzekeren. In de meeste gevallen is een hogere verzekering echter aan te raden. Dat komt omdat je bij een WA verzekering zelf helemaal niets vergoed krijgt. De tegenpartij wordt wel schadeloos gesteld. Je kunt een auto ook WA beperkt casco of Allrisk verzekeren. Welke verzekering geschikt is voor jouw auto bepaal jezelf. Heb je wat geld op de spaarrekening en is je auto ouder dan 5 jaar dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een WA Beperkt Casco autoverzekering. Hierbij wordt ook schade aan jouw auto vergoed ontstaan uit een situatie waar jij geen deel aan hebt gehad. Zoals bijvoorbeeld schade door hagel, wind, storm, diefstal of ruitschade. Heb je géén extra geld om direct een andere auto aan te schaffen wanneer jij de veroorzaker bent van de schade dan kun je de auto Allrisk verzekeren.

Je kunt jouw auto ook aanvullend verzekeren

Buiten de drie gangbare autoverzekeringen zoals hierboven genoemd kun je een auto ook aanvullend verzekeren. Eén van die aanvullende autoverzekeringen is een schade-inzittende verzekering. Zeker wanneer je vaak passagiers in de auto hebt, denk hierbij aan je gezin, een collega of vrienden, is het verstandig om een schade-inzittende verzekering af te sluiten. Een schade-inzittende verzekering zorgt voor uitbetaling bij bijvoorbeeld blijvende invaliditeit of overlijden. Maar ook vergoed worden inkomstenderving, vervoerskosten en medische kosten wanneer een persoon in jouw auto letsel oploopt bij een aanrijding. Op de website www.autoverzekering.nl kun je een vergelijking maken tussen diverse verzekeringsmaatschappijen én de verschillende aanvullende verzekeringen bekijken. Hierbij zie je direct welke voorwaarden door de verschillende verzekeringsmaatschappijen worden gesteld, hoe hoog de uitkeringen zijn én wat jij hiervoor zou moeten betalen.

Andere aanvullende autoverzekeringen

Naast een schade-inzittende verzekering kun je nog een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten zoals een:

  • Ongevallen-inzittende verzekering,
  • Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalsbijstandverzekering
  • No-claim beschermer
  • Pechhulp

 

Elke aanvullende verzekering keert weer een ander soort schade en schadevergoeding uit. Wil je bijvoorbeeld de voorwaarden en de premie van een aanvullende verzekering van Ditzo vergelijken met andere verzekeraars dan kun je dit makkelijk en snel doen op de website van autoverzekering.nl. Je krijgt direct een overzicht te zien waarbij je vooral moet letten op gelijke voorwaarden. Zo weet je precies welke verzekeringsmaatschappij de goedkoopste én welke het béste is! Wanneer je de verzekering hebt gevonden die past bij jou en jouw auto kun je deze ook direct afsluiten via de website van autoverzekering.nl. Zij zijn aan geen enkele verzekeringsmaatschappij gebonden en geven je dan ook altijd een vertrouwd en onafhankelijk advies!

Leave a Reply